marți, 17 decembrie 2019

Thanksgiving Day și Concursul de Limba Engleză SAY ‘THANK YOU!’


Thanksgiving Day, Ziua Recunoștinței, este o sărbătoare națională în SUA al cărei principal scop e să adune oamenii și familiile laolaltă, pentru a se bucura împreună de lucrurile pentru care sunt recunoscători.
Cuvântul thanksgiving provine de la „giving thanks” adică a oferi mulțumiri și recunoștință. Această sărbătoare a început inițial de la rugăciunile oamenilor pentru roadele pământului și pentru o recoltă bogată în următorul an.
Deşi Ziua Recunoştinţei are rădăcini istorice în tradiţiile religioase, ea are şi un puternic caracter laic. Pentru americani, Thanksgiving Day este, în primul rând, o sărbătoare a familiei, în care rudele, reunite, sacrifică un curcan în semn de mulţumire pentru anul care se apropie de final. Alte mâncăruri tradiţionale de Ziua Recunoştinţei, în afară de curcanul umplut, sunt jambonul, cartofii piure, cartofii dulci, porumbul şi plăcinta cu dovleac.
În Canada, Ziua Recunoștinței se sărbătorește în a doua zi de luni a lui octombrie, și în a patra zi de joi a lui noiembrie în Statele Unite.
Pornind de la această frumoasă sărbătoare, elevii liceului nostru au participat cu mesaje de mulțumire, pentru persoanele dragi din viața lor, la concursul de limba engleză ”Say Thank you!”, concurs care a avut ca scop conștientizarea importanței de a spune mulțumesc și dezvoltarea abiltății de a produce mesaje scrise în limba engleză.
Înțelegând și dorind să exprime mulțumirile lor persoanelor importante din viața lor, elevii noștri au realizat frumoase mesaje de mulțumire:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu